The vB Geek

Go Back   The vB Geek > vB Geek Products > Geek Article and Review System

Geek Article and Review System GARS is the mega popular system for turning forums into articles, tutorials, or even reviews.

Advertisement
  Learn how to remove ads

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-27-2008, 10:49 AM
pixie pixie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 190
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default Urgent: GARS and GAB-Settings simply vanished from Admin-CP

Hi there, I'm in trouble it seems, for my GARS and GAB -Settings all of a sudden completely vanished from my AdminCP.

I didn't do anything special, but uploading imagefiles to the standard vbDirectories. The system is still working, so I'm pretty sure, I didn't accidentally delete anything. How can this happen and - much more important - how can I get my settings back?! I need to get access fast, because I'm in the middle of a major upgrade.

Thanks!!

Last edited by pixie; 02-27-2008 at 10:52 AM..
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2008, 06:50 PM
pixie pixie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 190
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Hello?! This is urgent, please... I can't configure anything related to GAB , GARS for no obvious reason. What could be the reason and how do I fix this?!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2008, 09:25 PM
Morgan's Avatar
Morgan Morgan is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,255
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

When you say GARS and GAB settings, do you mean the sidebar menus in the ACP? If so, check that the cpnav_gars.xml and cpnav_gab.xml files are in the /forum/includes/xml directory, and just so you know, if you bump your thread, it winds up putting your inquiry later in the to-be-answered queue, so best not to bump.
__________________
Please use the forums for support, feature requests, and similar such things. Support does not include custom code, custom template edits, or third-party modifications. PMs and emails to me should be for private information only, such as login information. If you PM or email me a support question, chances are good that I'll ignore it. Thanks.
While the work or play is on, it is a lot of fun if while you are doing one you don't constantly feel that you ought to be doing the other. -- Franklin Pierce Adams
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2008, 09:31 PM
pixie pixie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 190
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Quote:
When you say GARS and GAB settings, do you mean the sidebar menus in the ACP?
Yes, exactly. But both files still reside in the correct directory. Could this be related to the new style I designed? I mean, maybe there are some essential templates missing?

Thanks a lot!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2008, 09:48 PM
Morgan's Avatar
Morgan Morgan is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,255
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Hmm, I don't see what a new skin/style would have to do with the ACP sidebar menus. If the cpnav_whatever.xml files reside in the /forum/includes/xml directory, it is vB that displays them, with the code found after the following line in the vB /forum/admincp/index.php file:
Code:
// ################################ NAVIGATION FRAME #############################
One thing you could try is to take the @ off the following line in the /forum/admincp/index.php file and see if any message is printed on screen:
Code:
	if ($handle = @opendir(DIR . '/includes/xml/'))
__________________
Please use the forums for support, feature requests, and similar such things. Support does not include custom code, custom template edits, or third-party modifications. PMs and emails to me should be for private information only, such as login information. If you PM or email me a support question, chances are good that I'll ignore it. Thanks.
While the work or play is on, it is a lot of fun if while you are doing one you don't constantly feel that you ought to be doing the other. -- Franklin Pierce Adams
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2008, 10:00 PM
pixie pixie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 190
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

I just deleted the @ as you advised, but nothing was printed on screen. I don't understand, how this could happen. I wasn't even configuring anything related to GARS or GAB . Very very strange!

Last edited by pixie; 02-28-2008 at 10:10 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 02-28-2008, 11:08 PM
Morgan's Avatar
Morgan Morgan is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,255
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Another thing to check is whether the member account you are using on your board has 'Can Administer GARS' and 'Can Administer Settings' permissions via the ACP -> Usergroups -> Administrator Permissions -> Edit Permissions.
__________________
Please use the forums for support, feature requests, and similar such things. Support does not include custom code, custom template edits, or third-party modifications. PMs and emails to me should be for private information only, such as login information. If you PM or email me a support question, chances are good that I'll ignore it. Thanks.
While the work or play is on, it is a lot of fun if while you are doing one you don't constantly feel that you ought to be doing the other. -- Franklin Pierce Adams
Reply With Quote
  #8  
Old 02-29-2008, 07:28 AM
pixie pixie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 190
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Yes, I have full administration rights and I'm using my admin-account. Just an idea from a coding-layman, but could re-importing the GARS product work? I'm running out of ideas.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-29-2008, 07:43 AM
pixie pixie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 190
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Now, it seems I was a little too fast with my last reply. In fact I did not have the right to administer GAB , which somehow resulted in GARS's settings not showing up either.

Wow, I'm really happy now! Thanks for your support!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GARS settings gone trana Geek Article and Review System 1 02-05-2010 09:17 AM
How to Give Moderator Access to GARS ADMIN vbreal Geek Article and Review System 1 02-13-2008 10:06 PM
admin cant see GARS settings? GoTTi Geek Article and Review System 12 01-27-2008 08:12 AM
No GARS Admin panel? unenergizer Geek Article and Review System 4 01-17-2007 07:04 PM
Top x queries on GARS user and admin ratings? mlrst Geek Article and Review System 6 02-16-2006 08:10 PM


All times are GMT. The time now is 07:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.