The vB Geek

Go Back   The vB Geek > vB Geek Commons > Lizard Lounge

Lizard Lounge The place to post off topic stuff.

Advertisement
This is an HTML example. Isn't it just wonderful?!?!
  Learn how to remove ads

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-11-2005, 10:43 PM
Sniper Sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Geek Article and Review System License Holder 
Default new product suggestion

possible name: Geek Auto Affiliate

its similar to autolinker however instead of turning words into links, it would look at the url and add a another url before it.

lets explain, often affliates like tradedoubler and others all deep linking to the affliates you belong to

e.g. http://www.tradedoubler.com/affliateid=play.com&programid=6&url=http://www.play.com/product.php?id=1

so after the url= is the url a user might/will post, before that is the link that makes it an affiliate link.

so the script would search for e.g.

http://play.com http://www.play.com/product.php?id=5

and add

http://www.tradedoubler.com/affliateid=play.com&programid=6&url= before it

turning it into

http://www.tradedoubler.com/affliateid=play.com&programid=6&url=http://www.play.com/product.php?id=5

leaving the text alone, I think this would be an excellent product.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2005, 10:53 PM
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6,717
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Huh. Basically you are saying:

take any URL with www.amazon.com and change it to www.mylink.com/affiliate=www.amazon.com

Or am I screwed up there?

If not, that would be simple.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2005, 11:03 PM
Sniper Sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Geek Article and Review System License Holder 
Default

not quite, the goal is to turn the non-affiliated link into a affiliated link.

e.g. the script would have this is the data base

name: micro direct
url to affiliate: www.microdirect.com
affiliate url: http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=21759&a=1058515&g=871679&url=

now when a user comes and post a link to http://www.microdirect.co.uk the script would search for the url http:/www.microdirect.co.uk and turn it into this http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=21759&a=1058515&g=871679=http://www.microdirect.co.uk

the url to affiliate could even be http://www.microdirect.co.uk/products.php?p_id=343

so with the script it would look like this http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=21759&a=1058515&g=871679&url=http://www.microdirect.co.uk/products.php?p_id=343

you could apply this to so many other affiliates, you have to remember the affiliate url is different for each company.

let me know if you get what I mean

so it looks for a URL and adds a certain URL before it defined by the admin.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2005, 05:52 AM
Bad Bunny's Avatar
Bad Bunny Bad Bunny is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 80
GeekMart License Holder 
Default

What if the link in question already has an affiliate part added to it?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2005, 08:11 AM
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6,717
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

I think I got ya. It wouldnt really be that hard as a slight ammend/addition to GAL .

Essentailly instead of searching for a keyword, it would search for a URL.
Simple really.

Dont know when I could get to it though!
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2005, 11:58 AM
Sniper Sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Geek Article and Review System License Holder 
Default

if it allready has a affiliate link to it then you just remove it and the script would add it for you.

In most cases you have setup a system for them to affiliate the link for, otherwise you will have to get your mods to affiliate every link.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-12-2005, 02:40 PM
Bad Bunny's Avatar
Bad Bunny Bad Bunny is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 80
GeekMart License Holder 
Default

Yeah, I was just curious how the system would react if someone place their own affiliate link. Seems a bit complex to strip unwanted affiliate links and replace them with yours.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-12-2005, 04:29 PM
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6,717
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

I dont think it would be too hard.

Basically, the parser would be searching for href="http://www.keyurl
And simply insert
href="DEFINED_REPLACEMENThttp://www.keyurl

So if there was already an affiliate there, it wouldnt have a match.

Anyhooo - thats how I envisioned it from the post. Maybe im wrong.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-12-2005, 04:57 PM
Sniper Sniper is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Geek Article and Review System License Holder 
Default

correct, true if there was an affiliate link there it would not match, but its easier to delete the already affiliate link part and let the script add your affiliate.

to begin with user tend not post affiliated links, so you have to get mods to affiliate those links by editing them.

I hope you add this feature soon
Reply With Quote
  #10  
Old 10-22-2005, 04:27 PM
Fleabag's Avatar
Fleabag Fleabag is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 167
Geek Article and Review System License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder 
Default

I think you're spot on Sam. I think a lot of bigger vB's would pay for a working product. Lots of sites [e.g. www.thedvdforums.com] have workarounds in place, but in the form of users having to input their links already affiliated via a convertor. Users who do not have links affiliated have threads amended by the staff. It would be a huge time saver! Using a product, they'd also never have to go back and edit all old links if the affiliate changed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to uninstall product Jalo Geek Advertising Banner System 3 11-20-2009 07:36 AM
Great product! Infantrymen Geek Article and Review System 1 01-02-2007 09:34 AM
Awesome product simsim Geek Article and Review System 5 02-12-2006 04:47 PM
product install error? pashnit GeekMart 2 12-21-2005 05:55 PM
Is there any product that you do that gives points for posting etc? FRAiD Lizard Lounge 4 11-14-2005 09:39 AM


All times are GMT. The time now is 03:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.