The vB Geek

Go Back   The vB Geek > vB Geek Products > Geek Advertising Banner System

Geek Advertising Banner System GAB is a highly configurable banner management system for vBulletin.

Advertisement
  Learn how to remove ads

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-13-2006, 11:35 AM
Seeker's Avatar
Seeker Seeker is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 39
Geek Article and Review System License Holder Geek Advertising Banner License Holder 
Question Header / Footer Banners

I have my header template set to $GAB_ads[0] and footer $GAB_ads[1] I was assuming that by setting a banner to footer that is where it would show up. Do we have a way of actually setting the banners actual location?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2006, 04:55 PM
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6,717
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

Those are just rough categories and do not dictate placement on their own.
Edit your Master script and set whatever blocks you want to appear in whatever $GAB_ads[x] box. Then put the corresponding $GAB_ads[x] where you want them to appear on a page (i.e. $GAB_ads[0] in your header and $GAB_ads[5] or whatever in your footer). TO make them pull from a specific category, edit the blocks and tell it to choose from specific categories.

HTHs
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2006, 11:38 PM
Seeker's Avatar
Seeker Seeker is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 39
Geek Article and Review System License Holder Geek Advertising Banner License Holder 
Default

Ohhhhhh, will do.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2006, 01:09 PM
Seeker's Avatar
Seeker Seeker is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 39
Geek Article and Review System License Holder Geek Advertising Banner License Holder 
Default

Sorry I'm back for more help.

You said
Quote:
Edit your Master script and set whatever blocks you want to appear in whatever $GAB_ads[x] box. Then put the corresponding $GAB_ads[x] where you want them to appear on a page (i.e. $GAB_ads[0] in your header and $GAB_ads[5] or whatever in your footer).
Did that and set $GAB_ads[0] to default and $GAB_ads[1] to the Footer block I created.

Now this I can't figure.
Quote:
TO make them pull from a specific category, edit the blocks and tell it to choose from specific categories.
I click the ad blocks and see links for Default and Footer click footer but there is now where to select a category.

I also found another small bug. On the "Categories" page selecting edit takes you to a page to create a new category not the edit.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-2006, 05:01 PM
attroll's Avatar
attroll attroll is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 155
Geek Article and Review System License Holder Geek Advertising Banner License Holder 
Default

Quote:
Originally Posted by Seeker
Sorry I'm back for more help.

You said


Did that and set $GAB_ads[0] to default and $GAB_ads[1] to the Footer block I created.

Now this I can't figure.

I click the ad blocks and see links for Default and Footer click footer but there is now where to select a category.

I also found another small bug. On the "Categories" page selecting edit takes you to a page to create a new category not the edit.

You have to set your categories for each add in the Banners section of the GAB Manager. It is not working correctly right now though and The Geek posted yesterday saying it is not working. He said he would be putting the updated version online today for downloading.

The edit Categories in the GAB Manager was also a known problem and he said that would be in the fix today that he releases. If yoiu want to read more about the fixes he is working on here is the link:

http://www.thevbgeek.com/showpost.ph...0&postcount=23
Reply With Quote
  #6  
Old 08-14-2006, 02:27 PM
atcNick atcNick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 17
Geek Advertising Banner License Holder 
Default

Quote:
Originally Posted by The Geek
Those are just rough categories and do not dictate placement on their own.
Edit your Master script and set whatever blocks you want to appear in whatever $GAB_ads[x] box. Then put the corresponding $GAB_ads[x] where you want them to appear on a page (i.e. $GAB_ads[0] in your header and $GAB_ads[5] or whatever in your footer). TO make them pull from a specific category, edit the blocks and tell it to choose from specific categories.

HTHs
I tried to edit the master script and the only options in the drop down menus is "Default" Can you give me specific instruction on how to change ad placement. Thank you.

Nick
Reply With Quote
  #7  
Old 08-14-2006, 02:50 PM
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6,717
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

The default is the name of the default billboard. THe more billboards you add, the more options besides default you will have.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-14-2006, 04:22 PM
atcNick atcNick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 17
Geek Advertising Banner License Holder 
Default

Ok I think I understand how this works. I have to manually insert $GAB_ads[0],$GAB_ads[1], etc... into the templates of my forum based on where I want them to display.

Since Im not totally familiar with all the templates/locations, do you have a list of where the most common ad insert points are and where the $GAB_ads tags go?

Thanks.

Nick
Reply With Quote
  #9  
Old 08-15-2006, 08:58 AM
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6,717
Geek Article and Review System License Holder GeekMart License Holder Geek Auto-Linker Pro License Holder Geek Advertising Banner License Holder Geek Gazette License Holder 
Default

The most common place for a header banner is the last line in your navbar template. The rest just kind of depends on where you are wanting it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't get separate banners in Forumhome and Footer Columbo Geek Advertising Banner System 2 09-06-2008 03:53 PM
Banners John3971 Geek Advertising Banner System 8 04-14-2008 04:29 PM
How i add a footer Banner MotMann Geek Advertising Banner System 1 03-01-2007 04:33 PM
Need some help with Banners griffinzx10 Geek Advertising Banner System 11 11-15-2006 05:56 PM
footer banner not showing kagein Geek Advertising Banner System 3 11-10-2006 04:27 AM


All times are GMT. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.